BTI-modellen

Forkortelsen BTI betyr 'bedre tverrfaglig innsats'. BTI er en samhandlingsmodell utviklet av Helsedirektoratet og skal bidra til tidlig innsats, samordning av tjenester og medvirkning fra barn og foresatte. Helsestasjonen, skolene og barnehagene er sentrale i BTI.

Riktig hjelp til rett tid er av stor betydning for barn som strever. Med Helsedirektoratets BTI-modell som grunnlag har vi utarbeidet vår egen samhandlingsmodell. Modellen viser planer, ressurser, verktøy og tiltak vi benytter i arbeidet vårt for best mulig å hjelpe utsatte barn og unge i Froland.

Ved å ta i bruk BTI-modellen ønsker vi å

  • styrke samhandlingen mellom tjenester
  • øke kunnskapen hos personer som jobber med barn og unge
  • ivareta og bedre barns og foresattes medvirkning
  • videreutvikle verktøyene for å fange opp og hjelpe sårbare barn

Hvorfor BTI?

Vi ønsker å gi barn og unge i Froland et trygt og godt oppvekstmiljø. Det er derfor avgjørende at alle som jobber med barn og unge får kunnskap om hvordan de skal oppdage og følge opp utsatte barn. For å styrke laget rundt barn og unge, samhandler vi systematisk etter BTI-modellen. Tett og koordinert oppfølging krever felles og helhetlig forståelse for familiens utfordringer og kjennskap til hjelpeapparatet i og utenfor egen tjeneste og organisasjon.

Mål for BTI i Froland

  • Bedre psykisk helse og livskvalitet blant barn og unge
  • Kvalitetssikre tidlig, helhetlig og koordinert innsats uten oppfølgingsbrudd i samarbeid med barn og foresatte

BTI Agders film om bedre tverrfaglig innsats